BIOGRAFIE

Michael Engelbrecht (Heerlen, 1979) werd reeds op 17-jarige leeftijd aangesteld als euphoniumspeler bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. Eveneens op jeugdige leeftijd won hij het prestigieuze 'Concours Mondial de Tuba et Euphonium' in Guebwiller, Frankrijk. Zijn opleiding volgde hij aan het conservatorium van Tilburg, waar hij ook directie studeerde.

Michael musiceerde met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Balletorkest, het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, het Brabants Orkest, Sinfonieorchester Aachen, de Marinierskapel, the Amsterdam Wind Orchestra en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast treedt hij op als solist en speelt hij regelmatig in kamermuziekverband.

In 2013 heeft Michael deelgenomen aan de 'Third International Masterclass & Competition for Orchestra Conducting' in Budapest, waar hij overtuigend won. Hij dirigeerde daar het professionele MÁV Symphony Orchestra Budapest met werken van Kodály, Verdi, Liszt en Tchaikovsky. Het orkest fungeerde tevens als jury en de musici zelf wezen de winnaar aan.

 

Op dit moment is Michael de vaste dirigent van twee orkesten: Philharmonie Gelre Arnhem en het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest. Daarnaast wordt hij regelmatig als gastdirigent gevraagd. Zo dirigeerde hij onder andere Symfonieorkest Eindhoven, het professionele koperensemble ‘Neos Brass’ tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam en het Nederlands Studenten Orkest in Kroatië. Op het programma stond de première van 'Waarom niet?', een stuk van de Nederlandse componiste Mayke Nas, het vioolconcert van Alexander Glazunov met soliste Esther Yoo en de eerste symfonie van Gustav Mahler.

NEWS & CONCERTS
BIOGRAPHY
VIDEOS & PHOTOS
AUDIO